Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yörük Kebabı

Malzemeleri (4 Kişilik)
1 kilo kuşbaşı et (kuzu veya oğlak), 500 gram arpacık soğan 2 adet kabak, 2 adet havuç, 1 adet patates, 250 gram taze fasulye, 2 su bardağı erişte (haşlanmış), 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı
Arpacık soğanların dip, kök kısımlarını kesmeden dış kabuklarını ayıklayınız. Geniş bir tencereyi orta ateşte kızdırınız. Tereyağı ve zeytinyağı koyunuz. Kızgın yağda kuşbaşı etleri ve arpacık soğanları tahta kaşıkla karıştırarak etlerin saldıkları su çekilinceye kadar, yaklaşık 15-20 dakika kavurunuz. Arpacık soğanları tencereden bir başka kaba çıkartınız. Etlere 1 bardak kaynar su ekleyiniz. Ocağın altını kısınız. Tencereyi kapağı kapalı pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 30-40 dakika sonra, etlerin pişmesine yakın, tencereye ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış havuçları, kabakları, patatesi, taze fasulyeleri, arpacık soğanları ve tuzu katınız. 1 bardak daha kaynar su ekleyiniz. Tencereyi tekrar kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 25-30 dakika sonra etler ve sebzeler piştiğinde, tencereye erişteleri katıp karıştırınız. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra, yemek kıvamını bulduğunda, ocağın altını kapatınız. Yemeği servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz.*

ATAV "Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri"

GAM_Yörük Kebabı Fotoğraf Uğurhan Betin ATAV.png