Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Turunç Reçeli

Malzemeleri
2 kg turunç, 1,5-2 su bardağı şeker, yarım limonun suyu, 2 su bardağı su

Hazırlanışı 
Turunçların kabukları dilimler halinde soyulup beyaz kısımları bıçakla temizlenir. Kabuklar sarmal olacak şekilde yuvarlanır ve bir iğne yardımıyla ipe dizilir; bu şekilde, kaynayan suya atılır ve 8 dakika kadar haşlanır. Ardından çıkarılıp hemen soğuk suya konur. Bu işlem ara vermeden 3 ayrı tencerede, 3 kez tekrarlanır. Böylece turunçların acısı çıkmış olur. Haşlanan turunçların üzerine şeker ekilir ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletilir. Ardından üzerine 2 su bardağı su eklenip hafif hafif karıştırılarak pişirilir. Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılır. Pişen reçel kavanozlara bölüştürülür; kavanozların ağzı kapatılır. Kavanozlar ters çevrilip soğuması beklenir.

Reçeliniz hazır, afiyet olsun...

GAM_Turunç Reçeli_1.png

GAM_Turunç Reçeli_2.png

GAM_Turunç Reçeli_3.png