Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kömbe

Özellikle İbradı’nın Ormana Mahallesi'nde kızartılarak yapılan bu Kömbe çeşidi; yörenin geleneksel mutfağı içinde, her evde bulunan malzemeleri ve kolay hazırlanışı nedeniyle misafir ağırlamadan, kandil gibi özel günlerde dağıtmaya, en çok tercih edilen lezzetlerdendir.

Malzemeleri
1 kilo un, 2 kaşık yoğurt, 2 yumurta,  2 çay kaşığı kabartma tozu, 2 kaşık sirke,  aldığı kadar su, kızartmak için bol yağ.

İç Harcı Malzemeleri
Peynir, soğan, maydanoz, kırmızı toz biber, karabiber, tuz.

Hazırlanışı
Un, yoğurt, su, sirke, kabartma tozu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.  Elde edilen hamurdan meleskeler yapılır.  Meleskenin ortası elde biraz açılır; içine, hazırlanan iç koyularak kapatılır ve tekrar meleske haline getirilir. Hazırlanan harçlı meleskeler senit üzerinde oklavayla  biraz açılır. Pişi gibi ortası delinerek bol yağda kızartılır.

Tüketilişi
Pişen kömbeler tercihen yanında kahvaltılıklar ve çayla servis edilir. 

GAM_Kömbe_1.JPG

GAM_Kömbe_2.JPG

GAM_Kömbe_3.JPG