Malzemeleri
Kabuklu kuru fasulye, soğan, sarımsak, domates, domates salçası, kırmız toz biber, erik pestili, tuz.
Hazırlanışı
Yazdan kurutulan kabuklu kuru fasulyeler, bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün fasulyeler haşlanırken başka bir tencerede, ince kıyılmış soğan ve sarımsak, zeytinyağında ( dileyen biraz tereyağı da ekleyebilir) kavrulur. Önce rendelenmiş domates eklenerek bir süre kavrulur; sonra domates salçası ve kırmızı toz biber eklenir. Haşlanan fasulyeler süzülerek tencereye eklenir ve üstüne su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra ekşilik vermesi amacıyla bir parça erik pestili tencereye atılır ve fasulye pişmeye bırakılır.
Tüketilişi
Genellikle yoğurtla tüketilir
Fotoğraf: Uğurhan Betin