Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kabuklu Kuru Fasulye

Malzemeleri
Kabuklu kuru fasulye, soğan, sarımsak, domates, domates salçası, kırmız toz biber, erik pestili, tuz.

Hazırlanışı
Yazdan kurutulan kabuklu kuru fasulyeler, bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün fasulyeler haşlanırken başka bir tencerede, ince kıyılmış soğan ve sarımsak, zeytinyağında ( dileyen biraz  tereyağı da ekleyebilir) kavrulur.  Önce rendelenmiş domates eklenerek bir süre kavrulur; sonra domates salçası ve kırmızı toz biber eklenir.  Haşlanan fasulyeler süzülerek tencereye eklenir ve üstüne su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra ekşilik vermesi amacıyla bir parça erik pestili  tencereye atılır ve fasulye  pişmeye bırakılır.

Tüketilişi
Genellikle  yoğurtla tüketilir

GAM_Kabuklu Kuru Fasulye_Fotoğraf Uğurhan Betin, ATAV.png

Fotoğraf: Uğurhan Betin