Malzemeleri
Keçi eti, kaya tuzu, defne yaprağı, zeytinyağı ve su.
Ön Hazırlık
Keçi eti pişirilmeden önce bir saat kadar suda bekletilerek kandan arındırılır ve güveçteki et suyunun berrak olması sağlanır.
Hazırlanışı
Etler toprak tencerenin içine yerleştirilir ve üzerine kaya tuzu serpildikten sonra ayıklanmış sarımsak dişleri, dağınık bir şekilde tencereye konur. Kullanılan güveç büyük ise yaklaşık bir kase - 1.5 su bardağı kadar zeytinyağı tencereye eklenir ve etlerin üzerine lezzet vermesi için defne yaprakları yerleştirilir. 1 - 1.5 sürahi kadar su eklenen tencerenin üzeri yanmaz kağıtla, ardından da folyo ile tencerenin hava almadığından emin olunacak şekilde kapatılarak tandıra sürülür. Güvecimiz, 240- 250 derecede yanmakta olan tandırda, yaklaşık 4- 4,5 saatte pişmektedir.