Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Güveçte Oğlak Tandır

Malzemeleri
Keçi eti,  kaya tuzu, defne yaprağı, zeytinyağı ve su.

Ön Hazırlık 
Keçi eti pişirilmeden önce bir saat kadar suda bekletilerek kandan arındırılır ve güveçteki et suyunun berrak olması sağlanır. 

Hazırlanışı
Etler toprak tencerenin  içine yerleştirilir ve üzerine kaya tuzu serpildikten sonra ayıklanmış sarımsak dişleri,  dağınık bir şekilde tencereye konur. Kullanılan güveç büyük ise yaklaşık bir kase - 1.5 su bardağı kadar  zeytinyağı tencereye eklenir ve etlerin üzerine lezzet vermesi için defne yaprakları yerleştirilir. 1 - 1.5  sürahi kadar su eklenen tencerenin üzeri yanmaz kağıtla, ardından da folyo ile tencerenin hava almadığından emin olunacak şekilde  kapatılarak tandıra sürülür. Güvecimiz,   240- 250  derecede yanmakta olan tandırda, yaklaşık 4- 4,5 saatte pişmektedir.

 

GAM_Güveçte Oğlak Tandır_1.JPG

GAM_Güveçte Oğlak Tandır_3.JPG