Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Filisli Lapa

Malzemeleri 
Pilavlık bulgur, domates, domates salçası, biber, soğan, zeytinyağı, kuru nane, kekik,  tuz, asma yaprağı.

Hazırlanışı  
İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında kavrulur; önce rendelenmiş domates, sonra domates salçası ve biber ilave edilir.  Üzerine bol su dökülür ve su kaynadıktan sonra önce pilavlık  bulgur daha sonra da doğranmış asma yaprakları tencereye eklenir.  

Püf Noktası
Bu  pilavın lapa olarak adlandırılmasının nedeni bol sulu olmasıdır. O yüzden pişerken suyunun tamamıyla çekilmemesi sulu servis edilmesi ve  bulgurunun çok pişmemiş olması önemlidir.

Tüketilişi
Genellikle ayran veya yoğurtla tüketilir.

GAM_Filisli Lapa.jpg