Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Domates Civesi

Malzemeleri (4 Kişilik)
5 adet domates, 4 adet yeşil sivri biber, 4 adet soğan, 1 baş sarımsak, 5 adet kesme şeker, 1 kahve fincanı pirinç veya bulgur, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 demet fesleğen, 1 tatlı kaşığı tuz.
 
Hazırlanışı
Tencereyi orta ateşte kızdırınız. Zeytinyağını koyunuz. Kızgın yağda, piyazlık ince ince doğranmış soğanlarla kıyılmış sivri biberleri ve sarımsak dişlerini karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş harca kesme şekerleri ekleyip karıştırınız ve üzerlerine dış zar kabukları soyulmuş; 4–5 mm kalınlığında, dairesel doğranmış domatesleri döşeyiniz. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız. Kulaklı kapağı kapalı halde pişmeye bırakınız. Domatesler piştiğinde tuzu ve pirinçleri serpiştiriniz. Pirinçler şiştiğinde ve domateslerin saldığı su çekilir gibi olduğunda ocağın altını kapatınız ve soğumaya bırakınız. Yemeği servis kabına aktarınız. Üzerine kıyılmış fesleğenleri gezdirip sofraya veriniz.*

*ATAV "Toroslardan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri"

GAM_Domates Civesi_Fotoğraf Uğurhan Betin ATAV.png

Fotoğraf: Uğurhan Betin