Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Antalya Usulü Kabak Tatlısı

Malzemeleri (6 Kişilik)
1,5 kilo balkabağı (dilimi yaklaşık 7 cm genişlikte), 3 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay bardağı tahin, 1 su bardağı ceviz içi.

Hazırlanışı
Balkabağı dilimlenerek dış kabuğu soyulur. Dilimler eşit parçalara bölünerek derince bir kaba, her sıranın üzerine şeker serpilerek yerleştirilir ve balkabakları sularını salıncaya kadar beklenir. Suyu ile birlikte tencereye alınan balkabağı, limon suyu da eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Kabaklar kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde ve suyu kıvam bulduğunda ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Soğumuş kabaklar servis kabına aktarılır. Üzerine tahin gezdirdiğiniz tatlınızı dövülmüş cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.*

*ATAV "Toroslardan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri"

GAM_Antalya Usulü Kabak Tatlısı.JPG