“Pişi” ya da “bişi”; Antalya yöresinde mayalı hamurdan yapılan ve sıvı yağda kızartılarak pişirilen, ortası delik bir tür hamur işidir. Günlük hayatta yaygın bir şekilde tüketilmesinin yanı sıra pişi, bir ritüel ve özel gün yiyeceğidir. İlin özellikle kırsal yerleşmelerinde; asker uğurlama, cenaze, düğün, sünnet gibi toplu yemek ve sosyal ortamlarda, yardımlaşma ile hazırlanarak pişi ikram edildiğini görürüz.
Pişi, Ramazanlarda iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Kandil, Kadir Gecesi, Cuma, Arefe gibi özel günlerde yapılarak hayır amacıyla komşulara dağıtılır. Hayır için pişi dağıtımı, ölüm sonrası yemek ritüellerinden biridir ve sevabının, ölenlerin ruhuna gideceğine inanılır.