Malzemeleri (6 Kişilik)
500 gr Çandır fasulyesi
Sos Malzemeleri
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye, 1 kahve fincanı tahin, 5-6 diş sarımsak (ezilmiş), 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 1 kahve fincanı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay bardağı su.
Üst Malzemeler
4 adet haşlanmış yumurta, 3 adet domates, 6 adet yeşil sivri biber, 4 adet taze soğan, ½ demet maydanoz, 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Fasulye Haşlama
Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz; şişsinler. Fasulyelerin uzun süre bekletmeden şişmelerini istiyorsanız, 5 dakika bol tuzlu suda kaynatıp 1 saat haşlama suyunda bekletiniz. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte, tuzlu bol suda yaklaşık 20 – 25 dakika ön haşlamaya tâbi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Fasulyeleri yıkayıp tekrar tencereye koyunuz ve tuzlu suda haşlamaya bırakınız. Fasulyeleri çatlayıp iyice pişinceye, haşlama suyu çekilir gibi oluncaya kadar haşlayınız ve ılımaya bırakınız.
Sos Hazırlama
Haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı alınız. Çukur bir kaba koyup çatalla eziniz. Ezilmiş fasulyelere, listede verilmiş diğer sos malzemelerini katıp karıştırınız. Bu işlemi elektrikli mikser ile de yapabilirsiniz.
Salata Hazırlama
Haşlanmış fasulyeleri, kayık veya yayvan servis tabağına koyunuz. Üzerine sosu gezdirip karıştırınız. Salataya, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, 4’e bölünmüş yumurtaları, ayıklanmış ve yıkanıp ince kıyılmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi katıp kabaca karıştırınız. Servis tabağını sofraya veriniz.*
*ATAV "Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri"