Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bıçakçılık

Bir sapla bu sapa geçirilmiş kesici bir ağzı bulunan kesme aygıtına “bıçak”, bu aygıtı yapan ustalara da “bıçakçı” denmektedir. Kasap bıçağı, döner bıçağı, avcı bıçağı, pres bıçağı, meyve ve ekmek bıçağı gibi kullanıldıkları yere göre bir çok çeşidi olan bıçak, yaşamımızın vazgeçilmez aletleri arasında bulunmaktadır. 

Bıçak Yapımcılığı.JPG

Ülkemizde pek tanınmamakla birlikte, geleneksel yöntemlerle bıçak üretiminin yapıldığı yörelerden birisi de Antalya’dır. Günümüzde Antalya’nın Elmalı, Serik ve Kumluca ilçelerinde, üç ayrı merkezde bıçak sanatı icra edilmektedir.  

Bıçak Yapımcılığı 
Etiketler: tanıtma, film